Presentatie BBSchat

Drieduizend cd-hoesjes zijn verspreid in de wijk. Zaterdag 10 december 2005 kunnen bewoners op vertoon van het cd-hoesje de BBSchat-cd ophalen bij Ria Bergman in de Eendrachtstraat 13a, sociale hotspot in de Oostwijk. Bij Ria kan je drie maanden lang elke dag van 9 – 18 uur (behalve zondag) een cd-diskman lenen om de audiotour te lopen. Statiegeld 20 euro.

Kijken en luisteren tegelijkertijd
In musea zorgt het gebruik van audioguides voor een bredere ontsluiting van de museale collecties en cultureel erfgoed. Door gebruik te maken van speciale geluidseffecten en achtergrondmuziek kan een audio tour zelfs een extra dimensie aan de ervaring van de gebruiker toevoegen.

Luister, en ervaar de wijk als een schatkamer
In Museum Oostwijk onderzoeken bewoners in samenwerking met kunstenaars de cultuur van het dagelijks leven vanuit hun persoonlijk perspectief. Bij bewoners thuis bevinden zich hele bijzondere, persoonlijke voorwerpen en herinneringen. Radiomaker Marije Schuurman Hess stelde met bewoners de cd en audiotour BBSchat – Best Bewaarde Schat - samen.

Marije Schuurman Hess is zelfstandig radiomaker. Zij maakt deel uit van Radiomakers Desmet, een collectief van 4 radiomaaksters, die voor verschillende omroepen (VPRO, NPS, RVU, HUMAN, VRT) documentaires en hoorspelen maken. Naast radio houden zij zich ook bezig met geluidskunst in de breedste zin van het woord. Zij richten zich o.a. op geluidswandelingen (buiten en binnen) en verhuren zich met de act ‘Interviewfabriek’, waarbij bezoekers worden onderworpen aan het‘ Diepte-interview in Drie Minuten’. Marije maakte onlangs de documentaire ‘Bert en Timo’ voor de VPRO, waarbij ze een half jaar lang een schizofrene jonge man en zijn hulpverlener volgde, en de documentaire ‘De Onverwachte Vondst’ voor de RVU over serendipiteit.

Gedeelde passies op www.museumoostwijk.nl/inkijk
Voor Museum Oostwijk is een speciale website ontwikkeld. Hiermee worden de mogelijkheden van het aanleggen en ontsluiten van een digitale collectie voor Museum Oostwijk onderzocht, waarbij verwantschappen de vorm en interactie de collectie bepalen. Bewoners kunnen hun BBSchat toevoegen op de website.