Welke foto wordt ansichtkaart van de Oostwijk?

Sinds zomer 2003 is de Vlaardingse woonwijk de Oostwijk verandert in Museum Oostwijk. Wijkbewoners hebben het initiatief genomen voor een serie Winterwedstrijden, met steeds als onderwerp de Oostwijk. Deelname voor deze 1e fotowedstrijd stond open voor iedereen. In de jury zaten naast wijkbewoners een professionele en een amateur fotograaf. De winnende foto is gedrukt als ansichtkaart.
De presentatie van alle 64 inzendingen is op zaterdag 3 april 2004 van 11 tot 14 uur in de Vrije Academie aan de Oosthavenkade 42 in Vlaardingen. Burgemeester Bruinsma maakt om 11.15 uur de 1e, 2e en 3e prijswinnaars én de eervolle vermelding bekend.

Fotokijkdag
Naast de presentatie van de inzendingen van de fotowedstrijd exposeert het Stadsarchief foto’s van de Oostwijk met ondermeer historisch werk van fotografen uit de Oostwijk , zoals Muns, Niestadt, en Van Dongen. Wijkbewoners De Voogt en Verhoef tonen hun verzameling fotocamera’s. In het kader van deze wedstrijd organiseert de Historische Vereniging Vlaardingen een Fotokijkdag: publiek kan zijn bijzondere foto’s laten beoordelen door de leden van de vereniging. Heeft u nog vergeten en vergeelde fotoalbums op zolder liggen of een dierbare oude foto waar u graag meer over wil weten? Kom op 3 april van 11– 14 uur naar de Fotokijkdag! De tentoonstelling is na 3 april in de Vrije Academie te zien op maandag 5 t/m donderdag 8 april 2004 van 9 tot 17 uur en van 19.30 tot 22 uur

Met dank aan de initiatiefnemer Robert Tetteroo, de juryleden en Truus Verschoor van de Heksepot, de gemeente Vlaardingen en alle overige betrokkenen en deelnemers van de wedstrijd.

Bekijk de foto's